Et kivid idanema panna, tuleks palmimuld segada liivaga ja sellesse segusse suruda datli seemned. Kasta rikkalikult, pealt katta pott klaasiga ja panna sooja kohta, parem mitte alla +22°С, hea, kui veidi rohkemgi. Datlipalm on loomulikult üsna sooja kasvukohaga taim ja kui temperatuuri kõikumine idanemisel on suur, ei pruugi ta kasvama hakata, vaid jääb niiöelda paremaid aegu ootama.

Äsja värskest viljast võetud seeme idaneb regulaarsel kastmisel umbes kuu ajaga. Meie tingimustes on üsna keeruline värskeid datleid leida, veidi lõunapool on neid siiski juba võimalik igast suuremast toidupoest osta. Kuid ka kuivatatud vilja seemnest saab enamasti asja. Kuivanud seemned vajavad idanemiseks 2-3 kuud ja mõnikord rohkemgi. Idandamise kiirendamiseks võib seemneid töödelda tulise veega (80°С, mitte rohkem!) ja jätta koos veega veel ööpäevaks seisma, seejärel külvata mullasegusse.

Tõusmed istutatakse kõdumulla ja liiva segusse. Vastavalt taimede kasvamisele istutatakse nad järjest suuremasse potti, kuid ei maksa vart sügavamale panna kui ta varem kasvas. Noored taimed kasvavad aeglaselt. Esimesed sulglehed ilmuvad toatingimustes 5-7 aastal.