Suvel on palmid õnnelikud rikkaliku kastmise ja piserdamise üle. Palmid armastavad kõrget õhuniiskust. Talvel vähendatakse kastmisvee kogust ja kastmiste vahet suurendatakse. Üldiselt kehtib ikka reegel, et kasta on mõistlik pigem harvem ja korralikult, kui vähesel määral ja tihti. Alusele jäetakse vesi vaid siis, kui õhk on väga kuiv ja õhutemperatuur üle +22°С.

Palmid ei talu tõmbetuult. Eluruume tuulutades, tuleks nad liigutada lahtisest aknast kaugemale, talvine külm tuul võib neid tugevasti kahjustada.

Palmide lehti tuleb sageli puhastada – piserdamine ei anna soovitud tulemust, kuna tolm jääb siiski lehtedele alles. Sagedane pesemine pole mitte ainult puhtuse ja ilu pant, vaid ka kahjurite ja lehetippude kuivamise vastane profülaktika.

Kuivanud või kahjustatud lehed on soovitav lõigata ära pigem järk-järgult, üleni aga siis, kui lehevars kuivab. On täheldatud, et mida varem eemaldada kahjustatud leht, seda kiiremini kasvab uus asemele.

Väetatakse märtsi keskpaigast oktoobrini, arvestades mulla kogust. Parim on kasutada spetsiaalseid kastmisväetiseid. Kindlasti tuleb silmas pidada, et nii nagu ka teisi taimi, ei väetata ka palme siis, kui nad on kuivad!

Kindlasti on iga liik erinev ja nende kasvutingimusi ei saa ühiselt kokku võtta. Enne iga taime hankimist on mõistlik teha põhjalik kodutöö ja selle põhjal otsustada, kas just tema on see õige.