Taimed kontoriruumides muudavad keskonna inimsõbralikumaks vähendades konditsioneeri ja küttesüsteemide kahjulikku mõju. Taimede olemasolu ruumis aitab oluliselt vähendada õhu kaudu levivate viiruste ja bakterite hulka, samuti takistab see hallitusseente levikut. Nad aitavad hoida õhutemperatuuri suvel madala, samuti reguleerivad õhuniiskuse taset – nii on nad kasulikud, mitte ainult inimeste tervisele, vaid aitavad ka säilitada ehitusmaterjale ja hoida kokku energiat.

Kontoris on õhk tihti väheses liikumises ja kasutatakse spetsiaalseid õhupuhastajaid. Sama töö võiksid ära teha kontoritaimed, mis rikastavad õhku oma loomuliku elutegevuse käigus hapnikuga, tarbides samal ajal süsihappegaasi.

Õigesti paigutatult vaigistavad taimed avatud kontoris müra ja soodustavad keskendumist – nad annavad igale töötajale võimaluse olla eraldatud ja süveneda, siiski üldist meeskonnatööd rikkumata.

Kokkuvõtlikult kaaluvad kasutegurid üles väikese vaeva ja lisakulutuse taimede hankimise ja hooldamise näol. Taimi täis kontor on kindlasti hubasem ja suurendab usaldusväärsust nii töötajate kui ka klientide või äripartnerite silmis, lisaks paitab rohelus ka kõige kalkuleerivama inimese silma.