Mis on kahvrilaim?
Kahvrilaim on pärit Kagu-Aasiast, tema vili on sama suur ja roheline nagu meile tuntud laim, aga hästi krobeline. Vilja mahl on teravalt hapu ja seda enamasti ei kasutata, küll aga on Kagu-Aasia ja Kariibi kokakunstis väga oluline maitseandja selle vilja koor ja puu lehed. Tihti kasutatakse neid ka kosmeetika ja kodukeemia tootmisel.
Indoneesias kutsutakse seda taime hellitavalt "meditsiiniliseks tsitruseks", mis viitab ka tema laialdasele kasutamisele rahvameditsiinis. Kahvrilaimi eeterlikud õlid on kasulikud vereringele ja seedimisele, samuti aitavad nad eemale peletada sääski ja teisi tüütuid putukaid.
Kes on meie põhjamaistes tingimustes püüdnud matkida autentset Kagu-Aasia köögikunsti, teab, et kahvrilaimi leht annab toidule just selle õige hapuka maitse, mis ei kuulu ei sidrunile, ega laimile - kuid on siiski asendamatu. Tähelepanelik kodukokk leiab katsetusteks vajaliku koguse kahvrilehti või -koort igast hästivarustatud vürtsipoest. Viimastest tasub teda küsida ja otsida pigem inglisepärast kaffir-laimi nime kasutades.