Pilttapeet on lihtne viis, kuidas oma kodule ilmet anda. Fototapeetide kvaliteet on aastatega valik võtab silme eest kirjuks. Fototapeediga võib muuta oma elamise osaks maalilisest loodusest, lilleaiaks või ajalooliseks tänavakohvikuks. Väga palju on valida ka tekstuuride vahel, olgu selleks telliskivisein, kiltkivi, puitpaneelid, kudumid, päevinäinud puitpind või hoopis pudenenud krohviga sein. Sisustussalong Mööblisahver õpetab, kuidas pilttapeeti seinale paigaldada.

Viimsis elab mees, kes mängib puiduga. Rainis Paabuti käte all sünnib ime – tuim poest ostetud liimpuitplaat muutub vanaks, päevinäinud puiduks. Nii sünnivad lauad-toolid, kapid, kirstud, valgustid või grillmaja mööbel.

Nelikveoline maastikusõiduk ATV tundub esmapilgul kipakas, kallis ja mõttetuvõitu mängukann, kuid tegelikult teeb see ära peaaegu kõik pisemale traktorile kontimööda tööd: talvel sahkab lund ja veab metsa, kevadel harib üles peenramaa ja suvel käitab niidukit. Argitööst vabal ajal on ATV harrastajale aga palju elamusi pakkuv lõbusõiduk, mis suudab sõita isegi mööda vett. ATVde kasutus- ja hoolduskogemusi jagavad kolm selle ala spetsialisti.

Maakodu aialugu räägib seekord imekaunist Anu ja Jüri Variku aiast Põlva külje all. Aed, mis on olnud pidevas muutumises ja mitmeid kordi ümber kujundatud, on saanud tõeliseks paradiisiks. Siin vuliseb vesi ja laulavad linnud, rääkimata lõputust silmailust.

Veebruari lõpus võib hakata juba paprikaid ette kasvatama. Kuidas külvata ja noorte taimede eest hoolitseda? Näpunäiteid lugejatele annab kogenud paprikakasvataja Sirje Kari Harjumaalt.

Kas teie teate, mis on kirjas seemnepakil? Tegelikult tasub seemnepakk nii eest-kui tagantpoolt põhjalikult läbi lugeda, sest sealt leiab üsna palju infot taime omaduste ja kasvatamise kohta. Maakodu õpetab, kuidas seemnepakil olevat infot lugeda.

Maakodu käis külas Katrin ja Silver Silmerel, kes elavad väikeses maakohas, kasvatavad lapsi ja meisterdavad maiustusi. Kui te olete poodides näinud müügil Karli ja Linda maiustuste nime all erinevaid šokolaade, siis just need valmivadki Silmere koduses äris. Aga Karl ja Linda on Silmere pere lapsed. Üsna pea saab omanimelised tooted ja pere pesamuna Mattias.

Maakodu köögirubriigis õpetab meie noor ja usin hobikokk Dagris Punder, kuidas teha pasteeti vanaema moodi aga mitu head kanamaksapasteedi retsepti annab ta lugejatele samuti.

Lasterubriigis õpetame tegema papptaldrikust sõlge, mis näeb välja nagu päris metallist ehe.

Muuksi küla Volbergide suguvõsas pärandub hobusearmastus naisliini pidi, käsikäes kunstiandega. Miks see nii on, räägivad naised ise.