Kasvatame ühest porrulaugust 2 saaki!
Porrulaugu taimed tuleks vähemalt kahe kuu vältel ette kasvatada - külvata märtsis ja kohe, kui ilmastik võimaldab, avamaale istutada. Väikesed porrud on alguses niitpeenikesed ja neid on üsna lihtne pikeerimisel või kastmisel vigastada, samuti kipuvad nad ideaalsete valgustingimuste puudumisel venima. Seepärast ei pruugi algajal aednikul selle taime kasvatamine esimesel korral alati õnnestuda.
Kellel keldris porrulaugud hoiul, saab proovida veel üht nippi. Kui porru köögis käiku läheb, on tal tavaliselt juured veel mõnevõtta küljes. Sellisel juhul võiks taime otsapidi mõneks tunniks toasooja vette panna ja pärast juured koos paarisentimeetrise varrejupiga ära lõigata. Vajadusel võib juuri kärpida või tasandada, oluline on, et vähemalt 0,5cm jääks alles.
Selline ettevalmistatud porrulauguots tuleks nüüd panna niiske liivaga täidetud karpi hoiule, surudes ta poolenisti liiva sisse. Kui neid jahedas kohas ja piisavalt niiskena hoida, saab selliselt kogu talve porrulaugujuurikad kokku koguda.
Kevade saabudes tuleks nad istutada sügavalt haritud ja rammusasse aiamulda, ning katta pealt poolkõdunenud lehtedega. Varsti peaksid lehtede alt välja kasvama ilusad, suured ja tugevad porrulaugud.
Sama võib proovida ka poest või turult ostetud porrudega, kuid neid võiks juba üleöö vees hoida.