Kellel keldris porrulaugud hoiul, saab proovida veel üht nippi. Kui porru köögis käiku läheb, on tal tavaliselt juured veel mõnevõtta küljes. Sellisel juhul võiks taime otsapidi mõneks tunniks toasooja vette panna ja pärast juured koos paarisentimeetrise varrejupiga ära lõigata. Vajadusel võib juuri kärpida või tasandada, oluline on, et vähemalt 0,5cm jääks alles.

Selline ettevalmistatud porrulauguots tuleks nüüd panna niiske liivaga täidetud karpi hoiule, surudes ta poolenisti liiva sisse. Kui neid jahedas kohas ja piisavalt niiskena hoida, saab selliselt kogu talve porrulaugujuurikad kokku koguda.

Kevade saabudes tuleks nad istutada sügavalt haritud ja rammusasse aiamulda, ning katta pealt poolkõdunenud lehtedega. Varsti peaksid lehtede alt välja kasvama ilusad, suured ja tugevad porrulaugud.

Sama võib proovida ka poest või turult ostetud porrudega, kuid neid võiks juba üleöö vees hoida.