KAIRI KIIVIT

Devini tootejuht

Reeglina jääb Eesti puhta joogivee pH vahemikku 6,5–7,5. Kui on soov ise mõõta konkreetse vee pH-d, siis lihtaim viis on nn pH-testribadega (pH indicator strips). Kinnitamata andmetel müüb selliseid firma Merck ribasid Eestis firma JS Keemia. Professionaalne pH-mõõtmine (näiteks Tallinna Vees) toimub spetsiaalsete kalibreeritud elektroodidega ja seda meetodit tavainimene kasutada ei saa.

Vee pH-taset saab koduste vahenditega suurendada näiteks tavalise söögisooda lisamisega.

Aluselist mineraalvett (Devin) on võimalik osta kõikidest suurematest kaubanduskettidest.

Aluselise vee ja seedimise küsimuses tuleb toetuda teadmisele, et suurt kogust vett ja muid jooke ei soovitata juua söögikordade ajal. Ka aluselist vett jooge söögikordade vahel ning treeningu ajal.

Koos keefiri ja hapupiimaga üldiselt mineraalvett ei tarbita. Pigem tarvitage toitvat kefiiri ja hapupiima kui toiduainet, ning vett janu kustutamiseks.

Kuid siiski, aluseline vesi neutraliseerib happelisust, ja kui tekivad kõrvetised või liighappesus maos, siis aluseline vesi on selle vastu tõhus.