Vilgo, kes peab Tallinnas endanimelist lillepoodi Vilgo Lilled, tegi oma aiakese toon toonis, kasutades kreemikaid potte ja kollaseid õisi. Ühes potis on mininartsissid ‘Tête-à-tête’, teises kääbustulbid, kolmandasse valis florist aga hoopis toataime Blossfeldi kalanhoe. Viimane sobib oma kollaste õite ja lihakate lehtedega siia seltskonda hästi.

Nüüd veel pinnakatteks veidi sisalit, igale potile kuldkollasest paelast tutid juurde, lõbusaks lisandiks paar linnukest, ja ongi valmis. Ei midagi keerulist.

“Mitu potti on alati mõjusam kui üks,” annab Vilgo head nõu. “Tulemus jääb kenam, kui kasutate ühes stiilis, nii-öelda ühest perest anumaid. Aksessuaaridega ärge üle pingutage, piisab paarist pilgupüüdjast. Parem on jääda ühe teema juurde – näiteks kasutage ainult liblikaid või ainult linnukesi, mitte mõlemaid korraga.”

Hoidke õitsvaid sibullilli võimalikult valges kohas, siis ei veni nad välja. Kasuks tuleb ka jahedus, mis pikendab õitseaega. Muld hoidke kergelt niiske.

Kui tahate kujundada lilleaia ühte suuremasse anumasse, laduge sibulad lihtsalt mulla peale, neid ei pea mullaga katma. Samahästi võite kasutada aga ka sammalt, mida hoidke kergelt niiskena. Sibulates on tegelikult kõik vajalik olemas, et õitseda mõnda aega ka ilma mulla ja veeta.