„Tööandjad hindavad kutsekoolidest saadavat haridustaset rahuldavaks,” ütles Eesti Aiandusliidu tegevjuht Raimond Strastin. Tema sõnul on hea hariduse saamise eelduseks alati õpilase soov võtta koolis pakutavatest võimalustest maksimum, sest koolides on loodud väga head õpitingimused. „Aiandusharidusega noori on statistika põhjal piisavalt, kuid kahjuks satub lõpetajatest erialasele tööle vähe inimesi,” märkis Strastin. Ta lisas, et tänapäeval on aiandustootmine põnev valdkond, kus lisaks taimede kasvu ja arengu mõistmisele peab olema valmis töötamiseks viimase sõna tipptehnoloogiaga.

Tänavustel võistlustel võtavad mõõtu 12 võistlejat Räpina Aianduskoolist, Luua Metsanduskoolist ja Saksamaa partnerkoolist Ernst-Benary schule Erfurt. Võitja saab lisaks tiitlile „Noor Aednik 2014” rahalise preemia ning auhindu võistluse toetajatelt.

Võistlusi korraldab Räpina Aianduskool koostöös SA Innove ja Eesti Aiandusliiduga. SA Innove koordineerib alates 2006. aastast noorte kutsemeistrivõistlusi Eestis ning abistab koostööpartnereid võistluste korraldamisel ja teavitustöös.

Vaata võistluse ajakava SIIT ja eelmise aasta võistluse pilte SIIT.