Kõik oksad - õunapuud, kirsid, sõstrad - läksid kenasti lehte ja õitsema. Vajalikud pildid said tehtud ning õied ja lehed langesid mõne aja pärast maha. Vaid üks mustsõstraoks hoidis neid kangekaelselt varre küljes kinni.

"Lehed olid sellel oksal ilusad rohelised, mõtlesin, et las ta olla vaasis," räägib Hanne. "Millalgi aprilli lõpupoole märkasin äkitselt, et lehtede vahele peitunud õitest on saanud marjad!"

Väikesed rohelised marjad, mis kasvasid ja küpsesid üpris kiiresti, tunnistati eilsel emadepäeval perekonnanõukogu poolt lõplikult valminuteks ja pisteti nahka. "Igaüks sai ühe marja - mina ja mu kolm last. Maitsesid nagu päris," kiidab Hanne ebatavalistes oludes küpsenud mustsõstraid.

Õisi oli oksa küljes algul küll lausa mitu tarjatäit, kuid enamik neist langes mõne aja pärast maha. Arvata võib, et nelja marja valmimisele aitasid kaasa Paljakute pere kassid, kellele meeldib ebaharilikest kohtadest - näiteks lillevaasist - joomas käia. "Eks nad siis seal sehkendades oma kõrvakestega need neli õit ära tolmeldasid," arvab Hanne.

Kasvuaja jooksul sai vaasis ühel korral ka vett vahetatud, kuid muidu lisati pidevalt lihtsalt see osa, mille kassid ära jõid.

Kuna visa ja viljakas sõstraoks on endale vaasis juured alla ajanud, plaanib Hanne selle esialgu potti ja sealt hiljem aiamaale istutada.