30.08.2024, 16:16
Praegu on paras aeg külvata jaapani lehtnaereid. Nende retseptide järgi saad teha smuutit, suppi ja salatit
Meie seemnemüügilettidele on ilmunud kaks huvitavat salatikultuuri Jaapanist. Need on jaapani lehtnaeris ehk misuuna ja jaapani sinep-lehtnaeris ehk komatsuna.
FOTO: | Shutterstock
Mõlemast köögiviljast saab valmistada kiiresti tervislikke ja kõhtu täitvaid roogasid, seda eriti kiirel kevadsuvisel ajal. 100 g misuunat või komatsunat annab 23−28 kcal energiat, sisaldades samas kapsast enam kaaliumi (480 mg), karoteeni (A-vitamiini provitamiin), C-vitamiini (54 mg) ja klorofülli. Mikroelementidest on neis rohkesti seleeni, vaske, joodi, tsinki ja mangaani.
Jagame nõu, kuidas neid lehtköögivilju kasvatada ja toiduks tarvitada.
Retseptid:
Oled juba tellija?