Kui laupäeval on roosikasvatajatel põhjust välilava ette maha istuda ja kuulata Roosoja talu perenaise Cristi Undi juttu uuest ja vanast roosikasvatuses, siis pühapäeval on kahtlemata magnetiks eestlaste lemmikzooloog Aleksei Turovski. „Tavaliselt räägitakse sellest, millised taimed meil aias kasvavad. Aleksei Turovski räägib aias aga elavatest putukatest, loomadest, lindudest. Aga teades tema head jutuvestmisoskust, võib teema kulgeda kes teab kus suunas,“ märgib ürituse peakorraldaja Enno Must.

Aia- ja lillepäevad pakuvad lisaks põnevatele leidudele taime- ja lillekasvatajatelt ka kultuurielamusi. Kui ostjate vahet käimisest jalad puhkust vajavad, võib vaadata, mis on toimumas välilaval ning Musta Täku tallis. Pärast talvepuhkust on taas avatud Eestis suurimal pinnal asuv käsitöökeskus Musta Täku talli ülakorrusel, kus töötavad ürituste ajal ka käsitöö õpitoad. Välilaval pakuvad silmarõõmu kindlasti ka kõhutantsijad, Zumba tantsutrupp ja mudilased oma tantsu ja lauluga. Musta Täku tallis tantsitab laupäev õhtul aga ansambel Meie Mees, kellele kuulub ka läbi aegade külastajate rekord 2500 külalisega, kes mõistagi kõik talli tantsima ei mahtunudki. Et rahvas simmaniks saaks eelnevalt jalad soojaks ja et see soojus ka Meie Mehe laulupauside ja esinemise lõpetamise järel ei jahtuks, selle eest kannab hoolt diskor Mart Rannamäe.

Kuna sel aastal pangabussi Jänedale ei sõida, paluvad korraldajad külastajaid võtta kaasa piisavalt sularaha. Lähimad sularahaautomaadid asuvad Aravetel (Swedbank) ja Tapal (Swedbank ja SEB Bank)

Laat on avatud laupäeval 10.00 - 18.00 ja pühapäeval 10.00 - 17.00