Lambavillamultši kasutatakse väga heade tulemustega järjest enam kasvuhooneaianduses. Materjal sobib väga soojanõudlikele taimedele ideaalselt: hoiab taimejuured soojas ja samas laseb korralikult hingata. Lisaks on materjali hea kasutada just niiölda siseruumides, kus linnud, loomad, ei saa villa laiali tassida, mis välipeenral kergesti juhtuda võib.

Teadjamad aednikud multšivad lambavillaga nii tomateid, paprikaid kui ka kurke. Lambavilla suureks plussiks on hea hingavus, mis tähendab, et igasugune hallitamise oht on seda materjali kasutades üsnagi välistatud.

Kõik, kes on kunagi mõnda täisvillast riideeset kandnud, teavad, et see hoiab eemale nii külma kui ka palava ja nii on ka taimedega. Eriliselt palavatel päevadel hoab villakiht taimejuuri ka ülekuumenemise eest.

Kui lambavilla kasvuhoonepinna katmiseks kasutada, siis võiks alati eelistada pesemata materjali, kuna sellel on vee üks selge pluss. Nimelt saavad taimed läbi villa kastes iga kord ka pisut looduslikku väetist. Vanaema tarkustest on ikka meeles, kuidas villapesu vesi oli parim väetis, mida suvel alati kasvuhoone kastmiseks kasutati!