Praegu on suvi täies hoos ja öökülmaohtu hetkel ei paista olevat: toalilled võiks võimaluse korral õue viia. Nende jaoks tuleks valida poolvarjuline koht, kus otsene ja tugev päike neile peale ei paista, vastasel juhul võib viimane toatingimustega harjunud taimede lehti kahjustada. Kuigi õues suve nautivaid toalilli tuleks hoolega kasta, võiks neil olla võimalik jääda mõne väikese vihmasabina kätte - looduslik vesi teeb neile head.

Taimed võiks enne välja viimist korralikult puhtaks pesta, et nende lehed saaksid välisõhust kõike vajalikku ilma igasuguste takistusteta omandada. Samuti peaks pöörama tähelepanu võimalikele taimekahjustajatele: kui on olemas vajadus, siis välitingimustes on oluliselt ohutum erinevaid mürke kasutada.

Kui kevadel jäid taimed ümber istutamata, siis nüüd ei ole veel hilja. Õues on ka see protsess oluliselt lihtsam ja suurem koristamine jääb ära. Toataimi võib istutada kogu nende kasvuperioodi vältel, vaid hilissügisel ja südatalvel ei ole nende puhkeaja segamine just kõige mõistlikum. Meeles tasuks pidada seda, et igale toataimele sobib spetsiaalne muld. Kuna õige mulla valimine võib vahel üsna keeruliseks osutuda, on alati abiks oma toataimest tehtud pilt, mida aianduskeskuses teenindajale näidata. Ta teab kohe, mida vaja ja aitab meeleldi.