Segadus suvikõrvitsatega
Suvikõrvits ei ole aga omaette liik, vaid üldnimetus, mis koondab enda alla mitut erinevat liiki kõrvitsad: kabatšoki ehk rullkõrvitsa, patissoni ehk taldrikkõrvitsa ja ka spagettkõrvitsa. Nimetatud kõrvitsaid kutsutakse suvikõrvitsateks seepärast, et nad pole mõeldud pikaajaliseks säilitamiseks, ning korjatakse taime küljest enne täisküpuse saabumist. Kõik suvikõrvitsad on märkimisväärselt paremate maitseomadustega kui nende viljad on alles 5-7 päeva vanused.
Tavapäraselt nimetatakse piklikku kollast, rohelist või kirjut vilja, mis meil kaubanduses saada on, väikesena suvikõrvitsaks (õige oleks rullkõrvits) ja ülekasvanuna kabatšokiks. Itaaliapärane nimetus tsukiini ei ole eestikeelsete taimenimede komisjoni hinnagul sobiv.
Rullkõrvitsa ostmisel tuleks valida tugevad, kõvad ja kahjustusteta viljad, mille koor on läikiv, pragude ja pehmete kohtadeta. Tuhmi koorega kõrvitsad on juba kaotanud oma esimese värskuse, katsudes pehmed viljad on ilmselt saanud külma käest näpstada.