27.07.2023, 19:19
Kas oled kasutanud lavendlit toitudes ja jookides? Proovi järele!
Lavendel on peamiselt Lõuna-Euroopa maitsetaim. Seda armastatakse eriti Prantsusmaal, kust on pärit ka kuulus maitsesegu herbes de Provence, mille koostisesse kuulub lavendel, rosmariin, basiilik ja nõmm-liivatee.
FOTO: | Ekspress Meedia
Lavendel sobib oivaliselt kokku tsitruselistega. Prantslased teadsid seda juba ammu ja muistsed roomlased veelgi kauem. Ajaloost on teada, et lavendliga maitsestatud mesi ja tarretised olid armastatud juba muinasajal. Samuti maitsestati lavendliga lambaliha.
Kasutage lavendliõisi, varsi ja lehti (kas värskeid või kuivatatud) grillimisel, lisades neid 15 minutit enne toidu valmimist söe hulka. Lavendlis sisalduvad aromaatsed eeterlikud õlid annavad grill-lihale või -kalale suurepärase taimse suitsuse maitsenüansi.
Oled juba tellija?