17.09.2024, 16:16
Keeda tomatitest, õuntest ja teistest aiasaadustest väikse knihviga marmelaad
Marmelaadiks kutsutakse suhkruga tihkeks keedetud puuvilja- või marjapüreed.
FOTO: | Shutterstock
Keemise ajal olgu keedunõu kaanega suletud. Kui marjad ja puuviljad on pehmed, jätkake keetmist lahtises nõus, marju ja puuvilja pidevalt segades, kuni saadud mass on küllalt tihe. Siis lisage suhkur ja keetke lusikaga segades, kuni mass muutub läikivaks, langeb lusikalt suurte tükkidena ega valgu külmale taldrikule laiali, vaid tarretub.
Marmelaadisuhkruga saame väiksema suhkrusisaldusega paksemaid keediseid. Peale suhkru sisaldab see ka veel pektiini (looduslik tsitruselistest saadav paksendi, mis annab moosile õige konsistentsi) ja kaaliumsorbaati (pihlakamarjades sisalduv looduslik säilitusaine, mis tagab moosi pika säilivusaja).
Retseptid:
Oled juba tellija?