16.09.2023, 18:18
Keeda sügisandidest talveks vürtsikad tšatnid!
Sõna tšatni (chutney) pärineb sanskritikeelsest sõnast caţnī, mis tähendab limpsima. Ilmselt olid esimesed India tšatnid kleepjad puuviljahoidised. Suhkrut kasutati sel ajal vähe ning mesi oli peamiseks toitude magustajaks.
FOTO: | Delfi Meedia
Indias serveeritakse vürtsikamaid tšatnisid tavaliselt karriroogade ja juurviljadega. Inglise keelt kõnelevates maades, eriti Kariibidel ja Ameerika lõunaosas, on tšatni siiani igapäevane lisand singi, sealiha ja kala juurde.
Magusad tšatnid on heaks lisandiks küpsiste, lihavaagna ja juustude juures.
Retseptid:
Õunatšatni karriga
Tomatitšatni
Kollase tomati tšatni
Kirsine suvetšatni
Pirnitšatni
Ploomitšatni
Porganditšatni
Aprikoositšatni
Oled juba tellija?