20.09.2017, 16:00
Kolm head põhjust, miks sügisel ploome süüa
Sügis on küpsete magusate ning mahlaste ploomide aeg. Viis-kuus ploomi hommikusöögi alustuseks paneb soolestiku tööle ja nahk saab kauni terve jume.
FOTO:
Ploomid on olnud ilmselt ühed esimesed inimeste kasvatatud puuviljad. Nende säilinud jääke on leitud arheoloogilistel kaevamistel neoliitikumi aegadest koos oliivide, viinamarjade ning viigimarjadega.
Müügilettidelt ostke ainult küpseid ploome. Kontrolliks vajutage kergelt sõrmega ploomile – kui viljaliha sõrme alt ära vajub, aga ploom on raske, koor õrn ja läikiv, siis on vili küps.
Ärge ostke täppidega, lõhenenud, muljutud vilju.
Ploome võib säilitada ka sügavkülmas, kuid soovitatav on mõru maitse vältimiseks enne kivid välja võtta.