Võiks öelda, et tegu on kakao tummisema ja rikkalikuma vennaga. Joogi võib valmistada põhiretsepti järgi või proovida mõnda erilisemat varianti. Alati võib lisada vahustatud 35% rõõska koort.

Kuum õunajook

Kodusest õunamahlast saab kiirelt ja lihtsalt valmistada vürtsika kuuma joogi.

Kuum valge šokolaad kardemoniga

Võiks arvata, et valge šokolaadiga on jook lausa läilalt magus, aga üldsegi mitte! Kardemon kannab selle eest hoolt.

Kohv apelsinilikööri ja vahukoorega

Café Maria Theresia – kohvijook on oma nime saanud Ungari ja Böömi kuninganna ning Austria ertshertsoginna Maria Theresia järgi.

Eggnog

Eggnog on vürtsidega maitsestatud muna-piimajook, mis eriti populaarne USAs. Meie maitsemeeltele võib see natuke meenutada hoopis lumepallisuppi. Maitsev on jook igatahes! Enamasti lisatakse sellele ka alkoholi (tüüpiliselt Ameerika viskit ehk burbooni, rummi või brändit), aga selle võib vabalt välja jätta, kui joojate hulgas on ka laps.

Hõõgvein ingveri ja granaat­õunaga

Hõõgveini saab suurema vaevata ka ise teha. Vaja on vaid punast veini ja nipet-näpet maitsestamiseks.

Kuum kookospiima-viskikokteil

Kellele meeldib kookospiim, siis see jook on just teile! Kookospiim teeb selle viskijoogi eriti rikkalikuks. Tegu on mugandatud versiooniga Toby Cocchini retseptist.