RETSEPT: Kuum šokolaad, mis teeb seest soojaks
Kuum šokolaad sobib ülihästi lumisesse ja talvisesse aega. See on nii toitev, et asendab mõnd söögikordagi, lisaks hoiab sooja mõnusasti sees.
Võiks öelda, et tegu on kakao tummisema ja rikkalikuma vennaga. Joogi võib valmistada põhiretsepti järgi või proovida mõnda erilisemat varianti. Alati võib lisada vahustatud 35% rõõska koort.
Põhiretsept ühe tassitäie jaoks:
- 150 ml täispiima
- 100 ml vahukoort
- 60 g tumedat šokolaadi
- soovi korral suhkrut või mett magustamiseks
Segage paksupõhjalises potis piim ja vahukoor, lisage peeneks hakitud šokolaad. Kuumutage, kuni šokolaad on sulanud, ja valmis ta ongi!
Veel ideid:
Piparmündise kuuma šokolaadi jaoks lisage kuumutamise ajaks paar piparmündivart.
Kuum šokolaad punase veiniga – asendage kuni 50 ml piimast punase veiniga. Sulatage šokolaad veinis, lisage piima-kooresegu ning kuumutage veel 3 minutit.
Kes soovib piimatooteid vältida, võib kasutada mandlipiima.
Kuum valge šokolaad kardemoniga
Võiks arvata, et valge šokolaadiga on jook lausa läilalt magus, aga üldsegi mitte! Kardemon kannab selle eest hoolt.
Ühe tassitäie jaoks:
- 150 ml täispiima
- 100 ml vahukoort
- 60 g hea kvaliteediga valget šokolaadi
- 2 kardemonikauna
- 1 tl vanilliekstrakti
- serveerimiseks muskaatpähklit
Kuumutage piim ja koor koos kardemonikaunaga väikeses potis. Hakkige valge šokolaad ning pange tassi valmis. Eemaldage tulelt, segage sisse vanilliekstrakt. Valage piimasegu läbi sõela tassi šokolaadi peale. Laske mõni minut seista, et šokolaad saaks sulada ning segage siis läbi. Riivige peale muskaatpähklit.