22−24cm diameetriga kook, 8−10 tk
Pärast detsembri pühi jääb pahatihti alles piparkoogitainast ja/või piparkooke. Sellisel juhul on hea kasutada neid näiteks koogi valmistamisel. See hapukoorekook on mõnusalt õhuline, piparkoogine põhi meenutab möödunud jõuluaega. Hästi sobivad magusa koogi täienduseks hapukad pohlad või nendest tehtud moos.
Vaja läheb:
• 150 g piparkooke
• 60 g võid
• 4 muna, rebud ja munavalged eraldi
• 140 g suhkrut
• 1 tl vanillsuhkrut
• 500 g hapukoort
• 3 sl jahu
Purusta piparkoogid ja sega sulavõiga. Suru piparkoogipuru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi ja pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidise jaoks eralda munakollased ja -valged. Vahusta rebud suhkruga heledaks vahuks. Lisa hapukoor ja jahu, sega ühtlaseks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega õrnalt munakollase-hapukooresegusse. Vala täidis piparkoogipõhjale ja küpseta 180 kraadini eelkuumutatud ahjus umbes 40 mintit, kuni täidis on pealt kuldne ja enam-vähem hüübinud. Lase jahtuda. Serveeri tuhksuhkruga ülepuistatult koos pohlade, jõhvikate või hapuka moosiga.
Nipp. Kui kook hakkab ahjus liigselt pruunistuma, kata vorm fooliumiga.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid