Kuidas teha kodust majoneesi
Kui hapukoor ei ole nii kütkestav, siis majoneesile ei suuda enamasti "ei" öelda. See mõnus kreemjas ollus leiab köögis laialdast kasutust – annab mõnusa meki toorsalatitele, teeb praekartulid veelgi paremaks, on asendamatu munade täitmisel, ning paras törts majoneesi praeräimedele teeb need eriliselt mahlaseks.
Soolase ampsu saab, kui leivakäärule määrida paks kiht majoneesi ning peale priskelt tomatit, soola ning pipart.
Kodus majoneesi teha ei ole mingi kunsttükk, peab vaid arvestama, et kuna kunstlikke säilitusaineid selles ei ole, säilib ta külmikus umbes nädalakese, mistõttu ei maksaks seda jätta lauanurgale vedelema. Kuid enamasti ei kipu seda üle jääma ning seega pole ka muret, et midagi üle jääb.
Kodune majonees
2 munakollast
1–2 tl kanget sinepit
3 dl oliiviõli
2–3 sl sidrunimahla
maitseks soola, pipart
Esmapilgul võib tunduda harjumatu, kuid majoneesi sobib määrida või asemel nii leivale kui saiale. Kui esimene katse õnnestus ning tulemus maitses keelel hea, võib edaspidi maitseks lisada küüslauku, peenekshakitud hapukurki ja tilli.