Kui komistatakse või kukutakse töökohal, on sageli põhjuseks tööruumide kehv korrashoid. Sel juhul põhjustavad komistamist liikumisteel asetsevad esemed, põranda kulumisest tekkinud ebatasasused, samuti vaibad, põrandakatted, matid, juhtmed, voolikud.

Liikumisteedele jäävad juhtmed ja voolikud on soovitatav paigaldada põrandasse või tõsta kuhugi kõrgemale. Ajutiste juhtmete (sülearvuti, tolmuimeja) kasutamisel vältige nende paigutamist liikumisteedele. 

Samuti ei tohiks ette jääda tootmisjäätmeid ega mittevajalikke esemeid. Komistada võib ka trepil, eriti kui trepiastmed on kaldu kulunud. Trepil käies hoidke kindlasti kinni käsipuust, mis on abiks juhul, kui käies tasakaal kaob. Trepil käies on oht komistada ka seljas olevate riideesemete (mantlite või seelikuääre) tõttu, kui neile astutakse.

Hoidke põrandad puhtad

Ruumides libisetakse kõige sagedamini niiskete või liiga siledate põrandakatete tõttu. Jälgige, et pestud põrand ei jääks niiskeks. Tänapäeval puhastatakse põrandaid juba keemiliste puhastusvahenditega, mitte veega ning sel juhul põrandad niiskeks ei jää. Kui pestud põrand on siiski libe, tuleks sinna panna hoiatussilt.

Vett võib põrandale sattuda ka konditsioneerist, õhuniisutus- või külmutusseadmetest.

Ettevaatlik tuleks olla ka toiduvalmistamisel, sest mahaloksunud puljong, õli või siirup muudab põranda väga libisemisohtlikuks. Mahaloksumist aitab vähendada kaanega keedunõude kasutamine.

Toiduvalmistamise ajal võivad põranda libisemisohtlikuks muuta ka sinna sattunud tükeldatavate või kooritavate toiduainete tükid.

Kui seadmed ja tööriistad ei ole korras, võib neist lekkida õli, jahutusvedelikku või vett. Seega tuleks ohutuse mõttes sellised seadmed parandada, kuid mahavalgunud vedelik koristage kohe, ärge jääge ootama tööpäeva lõppu või koristaja saabumist.

Trepid ja koridorid muudab libisemisohtlikuks õuest jalgadega sisse kantav lumi ja pori. Puhta põrandaga on libisemisoht tunduvalt väiksem.

Abi valgusest ja jalanõudest

Valgustus esikutes ja trepikodades peaks olema suunatud nii, et ei tekiks häirivaid varje ning ei pimestaks otse ega peegeldunult. Pahatihti tekib peegeldus teatud sorti põranda- või seinaplaatidelt.

Libisemisohtu vähendavad sobivad, libisemisvastase tallaga jalanõud. Väljas töötades tuleb kasuks, kui jalatsitele on pandud libisemistõke, eriti kui on vaja liikuda vaheldumisi libedal ja mittelibedal pinnal. 

Talvel jääl liikudes on vajalikud ka väikesed terasnaastud jalatsite all.
Ka sportimisel pole talvel mõistlik kasutada suviseid jalanõusid. Talvel jooksmiseks on välja töötatud spetsiaalsed naelakestega jooksujalanõud. Vähem jäisel pinnal, näiteks niiskel maastikul joostes sobivad ka libisemiskindla roomikuga jooksujalatsid.

Jäistel tänavatel liikudes kasutage kauplustes müüdavaid naeltega varustatud libisemistõkkeid, mida saab jalatsite alla kinnitada. Kõndimisel ärge kiirustage ning astuge lühikeste sammudega.