Aiamaal alustage näiteks kompostipeenra rajamisest. Selleks kaevake tuulte eest kaitstud kohas peenrale umbes 40 cm sügavune süvend. Täitke see kevadel kättesaadava orgaanilise materjaliga – puulehtede, sõnniku, õlgede või heintega. Puistake sinna ka kuiva puutuhka, ühe kuupmeetri kohta kulub seda üks ämbritäis. Kastke peenart, (kõige parem kastmislahus on kääritatud virts), ning katke siis mullaga. Keskkoht võiks olla äärtest umbes 15 cm kõrgem, sest orgaanilise aine lagunemisel vajub see lohku. Seejärel katke peenar kilega. Kevadel tehtud peenar võib kergesti üle kuumeneda, seepärast jälgige süvendist kerkivat soojust. Istutama ärge hakake enne, kui temperatuur on langenud alla 30°. Kui katate peenra kile või kattelooriga, saate juba maikuuks sellest endale hea kurgipeenra. Külvide jaoks täitke kõrgpeenras mullaga 10–15 cm sügavused vaokesed, istutamiseks tehke sinna 15x15 cm suurused augud.

Lisaks võite köögiviljaaias, selleks et muld kiiremini soojeneks ning külvikõlbulikuks saaks, sügisel kobestatud ja kaevatud peenramaa katta kilega. Mullakamar tasub tasandada, nii väldite talvise niiskuse kadu. Külastage seemnepoode ning valige endale kõige meeldivamad varajase kapsa, lill- ja rooskapsa või ka spargli seemned, need võite kuu alguses juba katmikalale külvata.

Kui tahate viljapuid lõikama hakata, siis pidage meeles, et te ei eemaldaks luuviljaliste suuremaid oksi, sest see võib lõppeda puid nõrgestava kummivoolusega. Jätkata võite ilupuude ja põõsaste lõikamist. Eriti hea aeg on lehtpõõsahekkide noorenduslõikuseks. Kontrollige puude-põõsaste sidemeid. Need, mida enam ei ole tarvis, eemaldage.