Pelargooni maitsesuhkur


Sobib nii külmade kui kuumade jookide maitsestamiseks. Võtke 1 dl pruuni roosuhkrut ja 1–2 meelepärase lõhnaga värsket pelargoonilehte. Iseäranis sobivad on sidruni-, laimi-, piparmündi-, apelsini-, õuna- või roosiaroomiga lehed. Hakkige need peeneks, segage kuiva suhkruga, laske päeva jagu seista, ja maitsesuhkur ongi valmis. Lõhnavat suhkrut võib riputada ka jäätisele, kreemile, kookidele.

Rullbiskiviit

Hõrgu maitsenüansi annavad lõhnavad lehed (eriti soovitan katsetada roosi-, sidruni-, õuna- ja apelsinilõhnalistega) rullbiskviidile. Enne taina plaadile valamist katke plaat lehtedega (tavalisele ahjuplaadile on paras panna u 12 lehte). Küpselt biskviidilt noppige lehed rullikeeramisel ära. Täidiseks kasutage vahukoort ja/või toorjuustu ning mustikaid või toorjuustukreemi mustikatega. Sobib ka keedukreem.

Õunamarmelaad või -tarretis

Pelargoonimaitseline tarretis


Võtke 5–6 roosi-, sidruni- või muskaadilõhnalist pelargoonilehte, ½ liitrit õunamahla (hea, kui on selitatud) või õunapüreed ja 300 g moosisuhkrut. Keetke lehed koos õunamahla ja moosisuhkruga vastavalt suhkrupakil olevale õpetusele. Enne purkipanekut võtke lehed tarretisest välja.