Kuigi paljud tema poole pöördunud tunnistavad, et on ühest või teisest haigusest võitu saanud, on Krimm ise sõnaga (taim) ravi ettevaatlik.

“Taimed ei sobi raviks haiguste puhul, mis on liiga kaugele arenenud. Samuti ei saa lubada ega öelda, et taim, nii nagu ka sünteetiline ravim, mõjuks kõigile inimestele ühtmoodi. Üks saab abi, teine ei tarvitse täheldada mingeid muutusi. Seepärast kasutan ise taimede puhul sõna “ravi” asemel pigem “leevendust”, “mõjutamist”...”

Palusin Heikki Krimmil üles lugeda taimed, keda põllul-aasal kergem ära tunda ja kellest sagedasemate vaevuste puhul abi oleks.

Harilik pune on vahva taim, kes hakkab õitsema juulis.

Harilik pune

Tema õisi ja lehti kogutakse õitsemise ajal. Pune mõjub kas auru või teena hästi astmaatikutele, rahustades hingamisteid. Ka seedetrakti tegevusele mõjub pune hästi. Naistel leevendab pune menstruatsioonivalusid.

Punet on mõistlik tarvitada veretoitude (verivorstid, -käkid) maitseainena vorstirohu asemel. Samuti pitsakatetes.

Linnurohtu kogutakse taime õitsemise ajal kogu suve kestel. Linnurohi pakub leevendust inimestele, kel on neeruliiv ja neerukivid. On kasutatud emaka- ja sisemiste verejooksude vastase vahendina.

Linnurohi

Diureetilise toime tõttu kasutatakse kroonilise neerupõletiku, neeru-, sapi- ja põiekivide ning kroonilise põiepõletiku leevendamiseks.

Eesti rahvameditsiinis on värsketest taimedest hõõrumisel saadud pudrutaolist massi kasutatud halvasti paranevate haavade raviks.

Metsmaasika lehti kogutakse õitsemise ajal. Need aitavad samuti sapikivide ja sapiliiva väljauhtmisel. Leevendab menopausiaegseid kuumahoogusid ja vähendab higistamist. Väidetavalt hea vahend kõhulahtisuse vastu.

Metsmaasikas

Hiirekõrv õitseb juba aprillist terve suve. Ja tema ürti korjataksegi ikka õitsemise ajal. Leevendab menopausiaegseid vaevusi. Aitab emaka-, nina- ja kopsuverejooksude puhul, vähendab arteriaalset vererõhku.

Hiirekõrv

Põldosja maapealseid osasid korjatakse juunist septembrini. Ürdist tehtud teed kasutatakse esmajoones uriinierituse suurendamiseks südame- ja neeruhaiguste puhul, mis põhjustavad tursete tekkimist. Ei ole lubatud tarvitada ägeda neerupõletiku (nefriidi) puhul, sest ärritab neerukude. Rahvameditsiinis kasutatakse ka sapi- ja neerukivide raviks.

Põldosi

Tedremaran õitseb terve suve, juba juunist. Droogi valmistamiseks kasutatakse juurikaid. Neid kogutakse kas varakevadel või augustist oktoobrini.

Tedremaran

Kasutatakse kroonilise kõhulahtisuse ja soolekatarride puhul. Keedist kasutatakse loputuseks suu limaskesta põletiku, igemepõletiku ja angiini puhul. Välispidiselt kasutatakse tedremarani keedist haavade loputamiseks ja kompressideks nahahaiguste puhul.

Nii eesti kui vene rahvameditsiinis tuntakse üht tõhusat teed kõhunäärme töö mõjutamiseks: võrdsetes kogustes tedremaranit, mustasõstravarsi, vaarikavarsi.

Kirburohi hakkab õitsema juulis ja teeb seda septembrini. Hariliku kirburohu droogi ja teed manustatakse kõhukinnisusest tekkinud hemorroidide leevenduseks. Samuti emakaverejooksu vastase vahendina.

Rahvameditsiinis on kasutatud neeruhaiguste, mädanevate haavade, hingamisteede, kollatõve, reuma raviks ja … kirbutõrjeks.