Teeme kodus marmelaadi
Otsustasin proovida viimastest maasikatest valmistada lihtsat kodust marmelaadi. Samas võib maasikate asemel kasutada just neid marju, mille hooaeg kätte jõudnud ning ka maitse meelepärane.
Valmis maiustusi võib hoida külmkapis, siis on soojal suvepäeval hea sealt põske pista. Suhkruga on ikka nii, et mõni eelistab magusat ampsu, mõni aga hoopiski hapukat värskendust, seega lisage seda vastavalt oma maitsele. Saab ju mahla ka mekkida ning vajadusel magusainet veelgi juurde panna. Ei maksa unustada, et ka lisatav želatiin mahendab maitset.
Valmistamiseks on tarvis värsket marjamahla, želatiini ja suhkrut. Kasutasin 4 liitri mahla kohta 4 sl želatiini ning suhkrut võtsin sama koguse. Enne söömist võib marmelaaditükke veeretada ka suhkrus. Kui aga teete suurema koguse, ei maksa kohe kõiki komme suhkrus veeretada, kuna suhkur hakkab sulama.