<b>Marmelaaditeo algus. Vajutage marjad katki ning suruge läbi sõela, nii ei jää marmelaadi sisse ka seemneid. Soovi korral lisage mahlale suhkrut. Segage želatiin poole klaasi veega ning laske paisuda. Kuumutage veevannil ja valage marjamahlale hulka.</b

Valmis maiustusi võib hoida külmkapis, siis on soojal suvepäeval hea sealt põske pista. Suhkruga on ikka nii, et mõni eelistab magusat ampsu, mõni aga hoopiski hapukat värskendust, seega lisage seda vastavalt oma maitsele. Saab ju mahla ka mekkida ning vajadusel magusainet veelgi juurde panna. Ei maksa unustada, et ka lisatav želatiin mahendab maitset.

<b>Määrige kõrgema servaga anum toiduõliga, et maiustuse hiljem kätte saaks. Kallake želatiiniga segatud mahl vormi ning jätke 12 tunniks hanguma.</b>

Valmistamiseks on tarvis värsket marjamahla, želatiini ja suhkrut. Kasutasin 4 liitri mahla kohta 4 sl želatiini ning suhkrut võtsin sama koguse. Enne söömist võib marmelaaditükke veeretada ka suhkrus. Kui aga teete suurema koguse, ei maksa kohe kõiki komme suhkrus veeretada, kuna suhkur hakkab sulama.

<b>Kui segu on valmis, lõigake terava noaga sobiva suurusega tükid. Lõikamiseks võib kasutada ka väikesi piparkoogivorme.</b>