Gazpacho

Suveaeg on kindla peale aeg salatiteks. Aga miks mitte oma suvine salat supina serveerida. Jahutav hispaaniapärane tomatisupp on kindlasti palavate ilmade lemmik.

Kahele:

  • 2 tomatit
  • 1 väike punane paprika
  • pool pikka kurki
  • pool punast sibulat
  • 1 sl valge veini äädikat
  • soola-pipart
  • oliiviõli
  • serveerimiseks kirsstomateid, hakitud peterselli

Tükeldage kõik köögiviljad ning pange köögikombaini või blenderisse. Jätke osa kurgi- ja punase sibula tükke serveerimiseks alles. Blenderdage köögiviljad püreeks, maitsestage soola, pipra ja oliiviõliga, lisage ka veiniäädikas. Serveerimiseks lisage pooleks lõigatud kirsstomateid, kurgi- ja sibulatükke, niristage peale veel oliiviõli ning puistake peale maitserohelist.