21.08.2015, 10:00
Tomatile pühendatud retseptid
Oma kasvuhoonest võetud päikesesooja tomati lõhn on ilmselt maailma parimaid ja kõditanud igaühe ninasõõrmeid. Ning kui magusad ja mahlased need tomatid on!
FOTO:
Esimesed, need õiged tomatid on ammugi söödud, aga siiski väärivad nood mahlased viljad siinkohal eraldi peatükki. Kuigi tomatit saab väga edukalt süüa ka nagu õuna, siis siin mõned retseptid, mida sellest suurepärasest viljast meie viimasel suvekuul veel valmistada. Kiireks vahepalaks ei tasu muidugi unustada vana head tomativõileiba, korralike paksude viiludega!
Gazpacho
Suveaeg on kindla peale aeg salatiteks. Aga miks mitte oma suvine salat supina serveerida. Jahutav hispaaniapärane tomatisupp on kindlasti palavate ilmade lemmik.
Kahele:
- 2 tomatit
- 1 väike punane paprika
- pool pikka kurki
- pool punast sibulat
- 1 sl valge veini äädikat
- soola-pipart
- oliiviõli
- serveerimiseks kirsstomateid, hakitud peterselli
Oled juba tellija?