Oskuslikult marineeritud suvikõrvitsad maitsevad isegi paremini kui hoidistatud kurgid
Suvikõrvitsad on valmis saanud! Kui isu on nendest täis söödud, tasub proovida neid marineerida! Kuidas seda aga teha?
Nii maitseomaduste kui ka toite- ja dieetilise väärtuse poolest on suvikõrvitsad enam-vähem võrdsed tavalise kõrvitsaga. Kuivainet on neis 5–12%, suhkruid 2,5–4,5%, rasva 0,13%, pektiinainet 1,7–2%, mineraalaineid 0,4%. C-vitamiini on 20–40 mg% ja A-vitamiini provitamiini (β-karoteeni) 0,5–0,8 mg%. 100 g kabatšokki annab keskmiselt 110 kJ energiat.
Oma õrna konsistentsi tõttu on nad eriti head dieetköögiviljad lastele ja elatanud inimestele. Suvikõrvitsat on kasulik süüa ainevahetuse häirete, südame- ja maksahaiguste korral, kuna see köögivili soodustab sooletegevust ja vee väljutamist ning pehmendab kõhukinnisust. Väga kasulikud on suvikõrvitsad toorsalatites, veinäädikaga marineeritud suvikõrvitsad aga on head looduslikud kolesteroolialandajad. Oskuslikult marineeritud suvikõrvitsad maitsevad isegi paremini kui marineeritud kurgid.