Maalehe hoidistekonkursil võidutses kõrvitsa-astelpaju hoidis
Idee just need toorained fookusesse võtta tulenes sellest, et kurgi- ja kõrvitsahoidised on meie rahvale väga omased. Kurk ja kõrvits on kõige populaarsem tooraine ka suurtootja Põltsamaa Felixi sortimendis, mistõttu otsustas Põltsamaa Felix tänavu parima hoidise võtta järgmisel aastal oma tootmisse.
Hoidistekonkursile laekus 55 hoidist ja seal oli nii magusaid kui soolaseid, vürtsikaid kui mahedaid ning eksootilisigi maitseid. Hoidiseid hindasid Põltsamaa Felixi tehnoloogid, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli kutseõpetajad ning Maalehe tarbijalisa Targu Talita ajakirjanikud.
Žürii reastas kõik konkursile toodud hoidised paremusjärjekorda ning selgitas nende seast välja kolm, mis teenisid kõige enam punkte. Lisaks anti välja eriauhind Memme maius mõnusale magusale maiusele ning samuti kõige kenamalt kujundatud hoidisepurgile.
Viimati nimetatud eriauhind läks Eve Karellile Kadrinast, kelle purkidel olid taskutega põlled, tanud peas ja pärlidki küljes.
Memme maiuse eripreemia läks Sirje Mehiku valmistatud kõrvitsameele.
Põltsamaa Felixi esindaja Pille-Riin Rimmeli sõnul oli hoidisel väga omanäoline koostis, kus riivitud kõrvits oli kenas koosluses astelpajuga ning osavalt maitsestatud sidruni, ingveri ning kaneeliga. Nagu lubatud, saab uudset kõrvitsahoidist osta järgmisel hooajal kauplusest Põltsamaa Felixi kaubamärgi alt, kuid senikaua võib seda ka ise kodus teha proovida.
Kõrvitsa-astelpaju lisand
1 kg muskaatkõrvitsat
2 sidrunit
200 g astelpaju marju
1 sl riivitud ingverit
3 sl Olivia rapsiõli
1 kaneelikoor
400 g moosisuhkrut
4 dl vett