Selle sügise eripärast tulenevalt peaks aias hoolega ringi vaatama ja taimede olukorda kontrollima. Head teeb kastmine kindlasti. Eriti tuleks tähelepanu pöörata kõrgematel peenardel või pinnavormidel kasvavatele taimedele, okaspuudele, rododendronitele. Igihaljad taimed vajavad enne talve tulekut eriti palju niiskust.

Kindlasti peaks korralikult kastma külmaõrnemaid taimi ja lopsaka kasvuga taimi. Näiteks roose ja hortensiaid. Ka kõiki neid põõsaid, millel veel lehed küljes.

Nooremad viljapuud ja marjapõõsad võivad samuti janus olla, kuna nende juurestik pole veel nii kaugele arenenud kui vanematel mitmeid aastaid kasvukohal kasvanud taimedel.

Eriti tähelepanelik tuleb olla äsja, sügisel või suve lõpus istutatud taimedega - tänu jahedale ilmale ei pruugi ka kogenum aednik kastmisvajaduse üle pikemalt juurelda.

Aeda kastes on hea silmas pidada, et pigem kastetakse korraga palju ja kokkuvõtlikult harvemini kui tihti ja vähehaaval. See reegel kehtib igasuguse kastmise puhul, kuna oluline on, et vesi ei niisutaks vaid pealmist mullakihti, vaid jõuaks taime juurteni, kust tal on seda ka võimalik omastada.