Klassikalise hõõgveini piirkondadeks peetakse Inglismaad (mulled wine) ja Saksamaad (Glühwein).

Alljärgnev retsept pärineb 2006. aastast ning on avaldatud ajakirjas Maakodu. Retsepti autor on sommeljee Relika Tilk.

Hõõgvein

  • 750 ml punast veini
  • muskaatpähklit, nelki
  • 2 cl konjakit või brändit
  • 200 g suhkrut
  • 2 apelsini
  • 2 sidrunit
  • 4 pikka kaneelipulka
  • ürtidest keedetud teed

Lõigake tsitruselised viiludeks. Valage punane vein potti ning kuumutage tasasel tulel. Lisage veinile apelsini- ja sidruniviilud, muskaatpähklit, nelki ja konjakit. Kuumutage kõiki koostisaineid veel kord, aga ärge keetke.

Kuni jook on piisavalt kuum, lisage vastavalt vajadusele suhkrut. Serveerides valage juurde veidi ürtidest keedetud teed.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena