Paljud populaarsed toalilled on looduses väga kõrge ja laia kasvuga puud, põõsad või rohttaimed, mis täiskasvanuna ei mahuks isegi parima tahtmise juures ära ka keskmisest suuremasse majapidamisse. Botaanikaaedade palmimajades on selle tõestuseks näha eksklusiivseid näiteid kõigist nendest kõnealustest taimedest, mille elutuppa paigutamist ei kujutaks keegi isegi ette. Kuid nende kõigi väiksemad vennad kaunistavad just nimelt tavalisi kodusid.

Tavapäraselt on tubastes oludes taimede kasvatamisel probleemiks pigem nende kaunina hoidmine, õitepuudus või natukenegi kasvama ergutamine, samas võib aga soodsates oludes olla olukord täiesti vastupidine. Draakonipuud, datlipalmid, banaan või ka näiteks kõrge nefroleep võivad hõivata vägagi suure osa eluruumist. Õnnelik on see rohenäpp, kelle mure seisneb tema hoolealuste liiga suures kasvus ja kiires edenemises. Enamik toataimi on aga küllaltki lihtsalt ohjeldatavad ja selleks on vaja teada vaid paari nippi.

  • Ümberistutamisel valige taimele võimalikult väike pott. Tegelikult ei pea kõiki taimi alati istutama järjest suuremasse potti – see teguviis annab lillele paratamatult võimaluse suuremaks kasvada ja tihtilugu pärsib ka õitsemist. Valige pigem vaid sõrmelaiuse jagu suurem pott või isegi sama suur.
  • Püüdke ümberistutamisel alati taime juurepalli lõhkuda. See on vajalik juurte arengu ergutamiseks ja vana kasvusubstraadi eemaldamiseks. Korralikult lahtisaputatud juurtega taim mahub ka väiksemasse potti ning tunneb end seal jätkuvalt hästi.
  • Kui taim võimaldab, jagage teda julgesti. Potist välja võetud ja laialiharutatud mullapall annab jagatavate taimede puhul võimaluse saada ühest suurest taimest kaks või isegi kolm. Havisabad, tõlvlehikud ning isegi mitmed palmid istutatakse kasvandustes potti mitme kaupa, et kohe saavutada lopsakat välimust.
  • Väetage ja kastke taime pigem tagasihoidlikult ja mitte rohkem, kui ta vajab. Lämmastikurikas väetis soodustab rohelise lehemassi kasvu. Valige tugevalt kasvavatele hoolealustele pigem õitsevatele taimedele mõeldud väetis.
  • Kärpige puid julgelt. Viigipuud ja rooshibiskid ning teised toas kasvatatavad puud taluvad kärpimist väga hästi. Oluline on teada, et seda tuleb ilusa tulemuse saavutamiseks alustada juba siis, kui taim on alles väike. Parim aeg kärpimiseks on igal kevadel enne uue kasvuperioodi algust.