RETSEPTID: Mõnusaid suupisteid jõulu- ja aastavahetuseaega
Pühade ajal on peale traditsioonilise õhtusöögi verivorst-hapukapsas-ahjukartulid ka teisi söögikordi. Ooteks ja lihtsalt näksimiseks võiks seekord proovida veidi isemoodi valikut.
Maitsemeelte hellitamiseks leiab ka teisi võimalusi. Kui suvel polnud mahti moosi keeta, siis just nüüd on õige aeg teha kiivimoosi. Hetkel saab kiivisid poest soodsa hinnaga ning ka nende maitsel pole viga.
Hommikuseks saiakõrvaseks piisab 3–4 kiivist. Koorige ja viilutage ning asetage keema. Lisage maitse järgi suhkrut, olgu siis valget või pruuni, ja piisake sidrunimahla. Keetke 10–15 minutit,
ning jõuluselt roheline moos ongi olemas.
Kosutavaks näksimiseks sobib peen pasteedileib, mille teeb ahvatlevaks killuke hurmaad. Kui piparkoogivormid käeulatuses, võib võileivad välja lõigata erikujulised ning paar suupistet ka silmadega süüa, enne kui amps suhu kaob.
Verikäkist valmistatud krõpsudest võib ootamatult hitt kujuneda. Eriti kui neid serveerida jõhvikamoosiga, millesse keetmisel on lisatud portveini.
Lõigake käkist võimalikud õhukesed viilud, asetage ahjuplaadile ning tõstke praeahju 160 kraadi juurde. Kui tuppa tuleb tuttavat hõngu, on aeg käkkidel teine külg pöörata, seejärel pistke need veel kord ahju. Valmimiseks piisab 15–20 minutist, sest kui nad väga kauaks ahju jäävad, muutuvad liiga kõvaks.