19.12.2015, 15:00
VEEL JÕUAB: Kodus tehtud piparkoogitainas on parim
Piparkoogitaina tegemine on tegelikult ääretult lihtne ja enda tehtud tainas on poe omast igal juhul parem!
FOTO:
Mina teen juba mitu aastat piparkooke Nami-Nami retsepti järgi. See tainas on hästi rullitav ja piparkooke saab teha nii õhemaid kui ka paksemaid.
- 250 g suhkrusiirupit
- 170 g suhkrut
- piparkoogi maitseainesegu (vastavalt pakil olevale juhisele)
- 250 g võid
- 2 muna
- 600 g nisujahu
- 2 tl söögisoodat
Kuumutage suhkrusiirupit ja suhkrut koos piparkoogimaitseainega keemiseni, siis eemaldage tulelt. Lisage tükkideks lõigatud või. Laske veidi jahtuda.
Kloppige sisse kaks muna. Jaokaupa lisage söögisoodaga segatud jahu. Segage ühtlaseks. Jagage tainas sobiva suurusega portsjoniteks ja mässige toidukilesse. Hoidke vähemalt järgmise päevani külmikus.