• Röstitud porgandi-fenkoli püreesupp. Lihtsalt valmistatav supp, mis alati õnnestub. Veel aasta tagasi polnud ma fenkolit söönud, kuid nüüd on see peategelane supis, mida sööks kas või iga päev.

  • Kasukas. Värvirikas, mahlane ja kerge kasukas sobib nii sünnipäevalauale, õhtusöögiks kui ka hommikuseks eineks. Selle kasuka teevad eriliseks kodune majonees ja keedetud lillkapsas kartuli asemel. Olen kindel, et külalised ei saa kartuli puudumisest arugi!

  • Apelsini-sinepimarinaadis lõhefilee jõhvikakastme ja sparglitega. Lõhe on üks neist kaladest, mis ausalt öeldes sageli ei üllata, maitse on etteaimatav ja ega tihti oskagi peale soola-pipra-sidrunimahla traditsioonilise kombinatsiooni midagi juurde lisada. Samas võimalusi on piiritult. Üks minu viimase aja õnnestunud katsetest on lõhefilee apelsini-sinepi ja mee marinaadis.

  • Õhukesed vahvlid kookosvahuga. Need vahvlid tegin vahvliküpsetajaga Volta. Meie peres on see väärt masin 1973. aastast – endiselt töökindel ja teeb õhukesi krõbedaid vahvleid. Kuigi traditsiooniline vahvliretsept eeldab nisujahu, suhkrut ja piima, saab ka tervislikumalt väga hästi hakkama.