Köögi uuendamine. Kaasaegne ja funktsionaalne köök on paljude majaomanike unistus. Kuid enne kui eelarve kallale asuda (jah, loomulikult on see oluline, kuid seekord tegele rahaga hiljem), võta endale aega ja mõtle, milline peaks olema köök, millest sa unistad ja mida sa tõesti oma elamisse soovid. Ilma selge visoonita ei tule tulemus tavaliselt parim. Kui visioon paigas, saad hakata otsima ja vaatama, kust leida soodsamaid ja sinu eelarvele kohaseid võimalusi selle realiseerimiseks.

Magamistoa ümberkujundamine. Magamise ruum peab olema mõnus. Kuid alati pole oluline, et seal oleks palju ruumi. Kasuta ümberkujundamisel olemasolevat pinda ja vahendeid. Talv on hea aeg uurimaks erinevaid kodukujunduse veebilehti ja sisutusajakirju. Ning miks mitte suhelda ka sisekujundajate ja arhitektidega, kui planeerid muudatust, mis nõuab nende panust.

Panipaigad korda. Kui panipaigad on hästi disainitud ja asjad neisse paigutatud süsteemi järgi, on elu palju lihtsam. Hommikuti tekib uksest väljuvatest pereliikmetest esikusse tropp? Mõtle, kas ja kuidas saad esiku ümber kujundada nii, et seal inimestele ja asjadele rohkem ruumi oleks. Ei leia kapist vajalikke riideid üles? Kavanda uus garderoob - peamine on selle juures hea mõte, mitte kallis sisustus.

Kasuta ära rohkem ruumi. Vaata kappide ja riiulite otsa ning mõtle, kas nende ja lae vahelist vaba ruumi saaks mingil moel kasulikult kasutada. Viska pilk seintele ning kaalu, kuhu ja kuidas saaks ehitada maast laeni riiuli, kuhu mahtuda asju (raamatuid, riideid, jalanõusid, heliplaate jm), mis seni on seinte ääres virnas seisnud.

Inspekteeri stiili. Ükskõik, kas tegemist on su esimese koduga või elamisega, millesse aastate jooksul erinevat möblit oled muretsenud, vaata see kriitilise sitlistipilguga üle. Võib-olla on kasulik mõnest mööbliesemest loobuda või mõni uuega asendada? Sisekujundaja või hea maitsega sõbra nõuanne võib kasuks tulla.

Liiga vähe ruumi. Mõtle hoolega, kas hakkad olemasolevat elamist avaramaks kujundama, laiendama või vahetad selle hoopis uue ja suurema vastu välja. Igal variandil on oma plussid ja miinused. Igaks juhuks mõtle siiski ka keldri, veranda ja pööningu peale, millest elamisruumi juurde võiks tekitada.

Rohkem aega iseendale. Vannituba on koht, kus me tavaliselt endale pühendume. Kas see on piisavalt mõnus ja mugav? Võib-olla vahetada värvilahendust, et vannis mõnulemine või duši nautimine enam rahuldust pakuks? Ehk on olemasolevas pesuruumis piisavalt ruumi väikese sauna lisamiseks? Või meeldiks sulle suvel õues palava ilmaga väliduši alla hüpata?