23.02.2022, 13:35
Stressivaba kaalulangus ja veel 4 põhjust, miks süüa igal võimalusel pomelit
Pomelipuu viljad ehk pomelid või ka rahvapäraselt pomelod on praegu just igas suuremas puuviljaletis silmapaistvate kuhjadena müügil.
FOTO:
Pomeli üks eripärasid on omalaadne maitse, milles segunevad ühekorraga nii magus, mõru kui ka hapukas maitseaisting. Samas on pomel vähem hapu kui sidrun, vähem magus kui mandariin ning mõnevõrra vähem mõrkjas kui greip. Viimase väite kehtivus sõltub ka sööja maitsetundlikkusest.
Pomeli päritolupiirkonnas kasutatakse toiduks eeskätt värskeid vilju. Aasia maades süüakse rohkelt värskeid pomeleid idamaise kalendri järgi saabuva uue aasta tähistamiseks, sest uskumuste järgi pidavat selle tsitrusvilja söömine sööjale uuel aastal õnne ja rikkust tooma. Aasias valmistatakse pomelitest ka mahla ja neid lisatakse mitmesugustele salatitele, mida pakutakse eri roogade lisandiks.
Oled juba tellija?