Detroit on viimastel aastatel sattunud mitmete kultuuriliste ja majanduslike probleemide kätte. 36% elanikkonnast elab alla vaesuspiiri ja tööpuudus on 27%. Paljud elanikud on lahkunud linnast ja vähnenud maksude tõttu on linnal raske tagada sotsiaalteenuseid. Suured alad on pimeduses kuna tänavavalgustus ei tööta ja politsei jõuab kohale keskmiselt 58 minutiga.

Detroit on sügavates võlgades ja elanikkonnal puuduvad paljud võimalused. Linn on alustanud tööd enda päästmiseks - uut võimalust nähakse taimekasvatuses. Inimesed on optimistlikud ja loodavad end selle toel taas üles töötada.

Jutud kogukondadest, kes ennast aedades kasvatatavast ära elatavad, on toonud juurde teisi katsetajaid ja juba püütakse koostöös leida võimalusi linnaaianduse arendamiseks. Detroit muide, sobib ideaalselt oma kliima ja asukoha tõttu ka suuremahuliste katusefarmide loomiseks.

Detroidi linnapea on lubanud muuta 22 kvartalit suureks toitu kasvatavaks aiaks, mille jaoks on kokku ostetud eramaad ja mis hakkab tööd andma vähemalt 120 linnaelanikule.

Töötajateks valitakse kohalikud ning võimalusel sõjaveteranid või inimesed, kellel puuduvad võimalused tööturul tavapärastes tingimustes läbi lüüa.

Allikas: REALfarmacy.com