Suvise aialinnupäeviku 2015. aasta tulemused leiab aialinnupäeviku veebilehelt. Lühidalt kokku võttes: mullusuvised pesitsusnäitajad (aias keskmiselt 6,6 pesitsusjuhtu ja pesitses keskmiselt 4,3 liiki linde) olid sarnased tunamullustega ning viimase aja parim pesitsusaasta oli suitsupääsukesel (keskmiselt 4,33 poega pesas).

Mis on tänavu uut?

- Tänavune aialinnupäevik algab varem, et püsida kannul kõige varajasematel rändlindudel, ja lõppeb hiljem, et arvestada sügisrände tippajaga, mil ka aias võib uusi põnevaid linde kohata. Aialinnupäevik kestab 1. märtsist 2. oktoobrini 2016. a.

- Valminud on abistavad ankeedid vaatluste jooksvaks üles märkimiseks (lae alla siit). Need saab endale välja printida, lauanurgal või põuetaskus hoida. Hiljemalt 2. oktoobriks tuleb aga kõik need paberile kirjutatud vaatlused ikkagi sisestada oma veebipäevikusse.

- Mõnede sisestatud liikide puhul ilmuvad nüüd veateated, kui sisestatud vaatlus vajab tähelepanu ja järele mõtlemist. Näiteks ilmub veateade, kui rändlinnu vaatluskuupäev on ebatavaliselt varajane. Sellistel juhtudel tuleks üle kontrollida, ega pole tegemist mõne teise sarnase liigiga.

- Kasutada saab lindude saabumisaja ja pesitsuskoha spikrit (lae alla siit).

- Aialinnupäeviku esilehel näeb nüüdsest rohkem jooksvat statistikat: lisandunud on kohatud paigalindude, taimede ja putukate statistika.

- Avalikus kaardirakenduses näeb rohkem andmeid aedades kohatud lindude jm vaatluste kohta.

Ka aialindudevaatlusel on omad reeglid, nendega saab lähemalt tutvuda siin.