• Murud kuuluvad minevikku. “Naabri muru on alati rohelisem” on levinud lause - muru kasvatamine ja hooldamine on muutunud äärelinnades võistlusspordiks läänes ja ajapikku on seda näha juba ka meil...Muru kasvatamine pärineb 17. sajandi Euroopast, kus hea kliimaga Lääne- Euroopa võimaldas hoida losside ja kindluste ümber püsivalt madalat muru - ent miks? Peale silmailu täitis see ka olulist kaitse-eesmärki - valvurid nimelt nägid kaugelt lähenevat vaenlast. Nüüdisajal loodame, et me ei pea oma maid niimoodi valvama ja kaitsma, seega muru algne eesmärk ei ole enam argument.
  • Kuigi see pole veel õnneks suur probleem Eestis, on tähendatud, et Lääne-Euroopas ja USA-s kulub 30% majapidamistes kulutatavast veest murualade kastmiseks ja hooldamiseks. Vähenevate mageveevarudega on selline raiskamine väga märgatav kulu. Lisaks, ei anna muru ka ju piisavalt tagasi - tal puudub peaaegu täielikult praktiline eesmärk ja vajadus looduslikus ringluses. Seetõttu tulekski muru aedades asendada peenarde ja vagudega. Et saaks kasvatada söödavaid taimi, viljapuid ja juurvilju, mida saab kasutada toiduks.
  • Tarbeaed parandab tervist ja ühendab kogukonda. Vähene juurviljade söömine suurendab ohtu mitmetele üha enam levivatele terviseprobleemidele. Näiteks on üha kasvavad numbrid ülekaalu ja diabeedi käes kannatajate hulgas. Tarbeaiad aitaksid inimesi kahel erineval viisil - esiteks viiks inimese toast õue ning annaks talle seal ka tegevuse. Teiseks: oma kasvatatud taimed on tervislikumad ja toitvamad ning mis seal salata - maitsevad paremini kui poest soetatu. Lisaväärtusena saate naabriga vahetada porgandeid kurkidede vastu ja luua uusi tutvuseid ning tugevdada naabrivalvet.
  • Poest ostes, ei ole kunagi kindel, kas porgand on pritsitud, väetatud ja hoitud nii nagu peab - oma aias on igaüks oma porgandi tervise peremees. Tarbeaias kasvatatud taimede puhul võib igaüks talitada oma parema äranägemise järgi. Kindel on see, et kuna iga aednik kasvatab taimi endale, siis väärtustatakse nende hooldamist rohkem.
  • Tarbeaiad aitavad säästa raha. Vähenevad kulutused toidule ja pika peale suureneb ka kohalike elanike elukvaliteet. Kui lisame siia ka keskkonnale tekkiva kahju pidevast poodlemisest- kütus, pakendid, kilekotid - siis tarbeaia kasu aina kasvab.