Tee nii:

  • Pane plastkarbi või lillepoti põhja umbes nelja sentimeetri jagu toasooja külvi- ja pikeerimismulda, ürdimulda või ka näiteks tavalist mulda mutimullahunnikust.
  • Kasta muld toasooja veega korralikult niiskeks ja sega läbi.
  • Laota mullale suhkruherne või tavalise herne seemned, mis on enne üleöö toasoojas vees ligunenud.
  • Herned võib katta õhukese mullakihiga aga piisab ka pisut muldasurumisest ja külvikarbile võiks asetada klaasi või kile. Muide ideaalselt sobib ka läbipaistev koogikarp, mille saab peale külvamist uuesti kinni panna. Karbi kaane sisse võiks siiski teha mõne augu õhuvahetuse tarbeks.
  • Aseta külv sooja kohta, kus on kuni 24 plusskraadi, valgust on vaja siis kui esimesed tõusmed nähtaval on.
  • Jälgi, et külv oleks piisavalt niiske, aga ära üle kasta!
  • Süüa tasub paari- kuni viiesentimeetri pikkuseid noori hernetaimi - nad maitsevad värskelt ja hästi!
Hernevõsud sobivas tarbimisküpsuses