Punane ja valge sõstar kannavad saaki vanematel okstel. Oksad võivad olla saagikad isegi kuni 10 aastat. Siiski peaks igal aastal põõsasse jätma paar hea asetusega noort oksa, mis tulevikus hakkavad vanemaid ja väljalõigatuid asendama. Liigsed noored oksad lõigatakse ära. Ühes korralikult hooldatud põõsas võiks olla eri vanusega oksi.

Viljakandvatest okstest võiks alati välja lõigata paar vanemat ja kehvemas seisus olevat. Must sõstar kannab kõige rikkalikumalt kolme- kuni viieaastastel okstel, vanemate okste viljakandvus on vähenenud ja need eemaldatakse. Noori oksi tuleb seetõttu rohkem alles jätta kui punase või valge sõstra puhul.

Noorte asendusokste valikul pidage silmas ka nende asetust. Kui põõsas on seest tihe, lõigatakse hõrendamiseks ära ka kõrvalharud. Lisaks tuleb kindlasti eemaldada kõik osaliselt või täielikult kuivanud, vigastatud ja haiged oksad.

Karusmarja okste saagikande periood on sarnane punase ja valge sõstra omaga, seega lähtutakse nende lõikamisel samadest reeglitest. Lõikamine on tülikas okstel asetsevate astelde tõttu.

Kevad sobib hästi sõstarde ja karusmarjade istutamiseks. Põõsad eelistavad päikeselist kasvukohta, nõrgalt happelist või neutraalset toitaineterikast mulda.

Istikuid müüakse nii paljasjuursetena kui ka nõuistikutena. Paljasjuursed istikud istutatakse reeglina sügisel, kuid vajadusel võib seda teha ka kevadel, kohe kui mulda on võimalik harida. Kui istutada liiga hilja, ei pruugi põõsad kasvama minna. Paljasjuursetel istikutel peaks olema hästi arenenud juurestik.

Potitaimede puhul ei ole istutusaeg oluline, neid võib istutada ka suvel. Jälgida tuleb, et pott ei oleks väga väike. Juurestik ei tohiks olla potis keerdunud, see aeglustab põõsaste arengut. Punase ja valge sõstra ning karusmarja istikud istutatakse umbes 5 cm, musta sõstra taimed 10 cm sügavamale mulda, kui nad enne olid. Kevadise istutamise korral kastke põõsaid korralikult.

Niiskuse hoidmiseks ja umbrohu kasvu pidurdamiseks on kasulik põõsaste aluseid multšida puukoorte, põhu või turbaga. Multš aitab ära hoida ka seda, et alumised marjad mullaseks saavad.

Marjapõõsaste sordivalik on väga mitmekesine, ja see, mille kasuks otsustate, oleneb suuresti isiklikest eelistustest ja marjade kasutamise eesmärgist.