Taimede viljad ning lehed ja varred on meie toidulaual tavalised.
Krista Kaur
Tallinna Botaanikaaia metoodik
FOTO: Foto: Shutterstock
Sööme isegi maast välja kraabitud juuri ja sibulaid-mugulaid, kuid kauneimat osa taimedest, õisi, kohtab köögis teenimatult harva.
Kuidas teile meeldiks alustada päeva imelise juustukoogiga, mida kaunistavad võõrasemad, lavendliõied ja tema kõrgeausus roos oma hommikuvärskete kroonlehtedega? Kas on kedagi, kes jääks ükskõikseks, kui pakute talle jäätist, millele on hoogsa elegantsiga lisatud soojades päikeseloojangutoonides mungalilleõisi? Mõni päev lihtsalt on nii tähenduslik, et tahaks tähistada seda erilisel moel, ning õnneks polegi alati palju vaja, et muuta ka lihtsaim toit pidulikuks ja isuäratavaks elamuseks. Et tuua oma toidulauale midagi uut, rõõmsaid värve ja põnevaid maitseid, võib lisada võileivale või salatile mõne ahvatleva lilleõie.
See artikkel on avatud vaid tellijatele. NB! Kui oled tellija, siis palun värskenda veebilehte või pöördu klienditeenindusse.