Töödelge vees leotatud India pähklid ja kakaopulber kannmikseris, kuni moodustub ühtlane mass. Kallake kastrulisse. Lisage kookospiim, vanilliseemned, pisut soola ning kuumutage aeg-ajalt segades madalal tulel u 30 minutit. Laske segul jahtuda ja viimaks lisage 1 sl mett. Soovi korral võib desserdi sisse siiruviiruliselt segada toormoosi. Hoidke sügavkülmas või tavakülmikus. Kõige meeldivam konsistents on magustoidul 3–4 tunni möödumisel.


Maakodu köögirubriigi senise toimetaja Dagris Punderi kõrval pakub lugejatele laktoosi- ja gluteenivabu retsepte Kärri Jürisson, kes tutvustab ennast nii:

Toiduvalmistamisega hakkasin tegelema juba päris pisikese tüdrukuna. Esimese pärmikringli valmistasin umbes 10aastaselt, kui ema mulle juhendi enne tööleminekut kassettmagnetofoni lindile salvestas. Katsetamine ja uute koosluste proovimine on mulle toiduvalmistamise juures kõige paeluvam osa.

Igapäevatöö graafilise disainerina tähendab vähe liikumist ning palju võimalusi pista suhu supermarketi valmistoitu ja magusaid ahvatlusi nurgapealsest pagariärist. Aasta tagasi alustasin varahommikuste pargijooksude ja võimlemisega, loobusin teraviljatoodetest, enamikust piimatoodetest, kaunviljadest, kartulist, suhkrust, kommidest jms.

Laktoosi- ja gluteenivaba toiduvalik on teinud mind söögitegemisel loomingulisemaks ja õpetanud hindama naturaalseid loomulikke maitseid, tean, mida söön ja valmistan selle valdavas osas algusest lõpuni ise. Oma katsetustest kirjutan toidublogisse 59kraadi.wordpress.com.

Veel huvitavaid gluteeni- ja laktosivabade roogade retsepte leiad Maakodu juulinumbrist, mida saad osta ajakirjanduse müügilettidelt.