Peamiselt tulebki kuu tasane, aga selliselt, et tasakesi tärkavad meis uued mõtted ja ideed. Pead tõstavad täitsa uued suunavalikud ja need meis terve kuu kasvavadki, et sügisel vormuda tegudeks.

Paljud, kes pole väga ammu õppinud, hakkavad seda nüüd taas tegema ja täiesti ootamatu valikuga.

Planeeritakse kaugemaid õpireise ja eemaldutakse tavapärasest argipäevast.

Akud vajavad laadimist ja selle sügise hakul just uute teadmistega.

Need, kes kodunt eemale õppima ei lähe, hakkavad seda tegema koduseinte vahel. Kes õpib tapeetima, kes naela seina lööma, kes mööblit ehitama. Nii mõnigi meist üllatab jõulude ajal värske omaloominguga, olgu selleks siis oma kätega õmmeldud talvemantel või isemeisterdatud lastetoamööbel.

Kuu teisel poolel on oodata väga jõulisi kannapöördeid nende elus, kes pikalt mingi murega maadelnud. Raske haigus, piinav üksindus või hingeliselt laostav suhe - augusti teine pool toob suure muutuse. Justkui kõik kinnised uksed avanevad korraga ja valikuid tekib mitmeid.

Valikute küllus ajutist segadust tekitabki, aga ainult hetkeks, edasi hakkavad juba kõik lahendused hargnema, nagu hästi kootud kampsun, mida vaja harutada.

Mingis mõttes ongi lahenduste saamiseks vaja osa „kootust“ lahti harutada, et siis uue mustriga uuesti kududa. Uue näoga „kampsun“ saab soe ja kestab aastaid, ehk siis teisisõnu, lahendused tulevad armastaval moel ja nende toodu kestab aastaid.

Augustis satub meie teele ka palju abivajajaid ja ignoreerida ei tohiks kedagi ega midagi.

Kui kodutu sirutab käe, leidke talle midagigi. Kui kassipoeg väriseb prügikasti juures, siis ärge keerake selga. Kui sõbral on raske mure korral abi vaja, olge olemas.

Sel kuul on oluline, et me ei mõtleks abipaluja puhul et küll keegi teine aitab. Kui ta on teie teele määratud, siis leidke endas see jõud ja energia aidata, uskuge, te näete imelisi lahendusi sellest sündivat!

Kuu lõpupoole hakkavad nipernaadid koju tagasi kippuma. Ka need, kes aastaid tagasi uksi paugutades läinud ja kohelnud teid mitte just austusega.

Ühel hämaral õhtul võib teie uksele koputada vana armsam, vandudes, et on õppinud ja tahab uuesti alustada.

Ja siis on tark kuulata on südame häält. Kui see ütleb selgelt, et ei usalda, siis palun ärge usaldagegi. Kui aga tunnete eneses sooja armastuse tunnet, siis olete õigel teel.

Kõik tagasi tahtjad jagunevad kahte äärmusesse: ühe on õppinud ja tahavadki täiesti uut algust, teised aga püüavad vana magusa jutuga teid lihtsalt ära rääkida, et sooja tuppa mugava elu peale tagasi saada. Nagu kõutsid, kes terve suve mööda ilma ringi rännanud ja nüüd end välja puhata soovivad ja talv otsa rasva korjata tahavad, et kevadel taas tuuridele minna…

Seega võib septembris oodata rohkelt suhtedraamasid, sest kolmnurki tekib nagu seeni pärast vihma.

Olgem siis tasakaalukad ja kuulakem ennekõike oma südant, mitte sõnu.


Evelin Liiva on Eestis avanud neli Väikese Ingli nime kandvat poekest, kus müüakse eelkõige kõiksuguseid kivikesi ja neist tehtud ehteid, mis inimesele uskudes jõudu annavad. Lisaks veel lilli ja raamatud, heliplaate, looduslikku kosmeetikat, viirukeid ja muud.

Poe Facebooki lehekülje austajad aga saavad iga kuu eel või alguses Väikeselt Inglilt sõnumi, mis on märksa pikem ja sisukam kui horoskoop ajalehesabas.

Evelini ja Väikese Ingli lugu saate lugeda 2015. aasta detsembrikuu Maakodust.