Parim viis sibulate säilitamiseks on neid marineerida
Sibulate ülesvõtmise aeg on käes. Saak tuleb kenasti kuivatada ja talveks hoiukohta panna. Siiski võib mõni sibul saada ülesvõtmisel viga. Need oleks parim just praegu kohe purki pista.
1 liitri marineeritud sibulate valmistamiseks vajad:
800g punaseid või valgeid sibulaid
0,75l vett
1,5sl soola
1,5sl suhkrut
1,5sl 30% toiduäädikat
10 tera musta pipart
0,5tl sinepiseemneid
Lõika sibulad kenasti ratasteks.
Marinaadi keetmine
Mõõda välja marinaadi jaoks vajalikud ained. Kuumuta vesi keemiseni, lisa sool ja suhkur. Seejärel lisa terapipar ja sinepiseemned. Lase segu keema. Seejärel lisa äädikas ja ettevaatlikult sibularõngad. Keeda kõike tasasel tulel umbes 5 minutit. Kindlasti eemalda kogu tekkinud vaht!
Tõsta sibulad vahukulbiga ettevaatlikult ettevalmistatud purki, vala peale kuum marinaad ja sulge õhukindlalt. Säilita hämaras ja jahedas.
Allikas: M. Vesingi, K. Pirs, M. Peterson, Kodused Hoidised, 2012