Meil veel vähe levinud pampel kannab marju kuni külmadeni
(5)Pampel on imeline taim seetõttu, et tema viljad hakkavad valmima just siis, kui vaarikad otsa lõpevad, ja neid jagub isegi külmade saabumiseni. Sageli aetakse need musta värvi marjad segi põldmarjadega.
Pamplid sobivad nii toorelt söömiseks kui ka sügavkülmutamiseks. Tooreid või külmutatud marju saab kasutada näiteks kookide ja smuutide valmistamisel. Erinevalt vaarikatest ei kaota pamplid üles sulades oma kuju ja näevad seetõttu tortide peal eriti efektsed välja. Nad sobivad ka toormoosiks segatuna teiste sügiseste puuviljadega. Peale selle saab neist teha keedist. Moosi tehes lisage pamplile hapusid õunu või ebaküdooniat. Pampel annab moosile kena värvi ja magususe, õunad või ebaküdoonia annavad hapuka noodi, et moos ei tuleks liiga lääge. Pamplit võib samamoodi kasutada ka kompotis.