20.09.2016, 10:20
PANEME KOKKU: Võõrapärased viigimarjad ja kohalik kitsejuust
Lähenev sügis pakub võimalusi mekkida ka võõrapäraseid ande.
FOTO:
Nii tasub lehtede kolletumise ajal silmad lahti hoida. Nädala või paari jooksul võib meiegi poelettidelt leida värskeid viigimarju soodsama hinnaga kui tavaliselt.
Palgapäeval on tunne, et tahaks midagi head ning silm särab poodi minnes – nüüd luban küll endale mõne maitsva suupiste.
Aga läheme sel korral poodi teadmises, et korvi potsatab tükike kitsejuustu ning mõned viigimarjad. Kooslus sobib suurepäraselt nii ilma küpsetamata mekkimiseks kui ka soojana.
Kel aega ning soovi proovida, võib viigimarju ahjus koos kitsejuustuga küpsetada.
Lõigake viigimari neljaks sektoriks, kuid mitte lõpuni lahti. Puistake peale kitsejuustu ning pisut tüümiani, tilgake mett, katke fooliumiga ja pistke ahju. Küpsetage paar-kümmend minutit 170 kraadi juures.
Ühtemoodi hõrgult maitsevad mõlemad road.